.

Hoe wordt uw bestelling verwerkt tot aan de levering?

Na het plaatsen van uw bestelling krijgt u een automatische bevestigingsmail,vanaf dit moment gaat u bestelling in verwerking.Vervolgens gaan we meteen aan de slag om de planten op te halen bij onze verschillende leveranciers/boomkwekers.U wordt op de hoogte gehouden als een plant niet voorradig zou zijn.Zodra de bestelling hier vertrekt ontvangt de bestemmeling door onze koerierdienst (GLS) een bevestigingsmail met de voorgestelde leveringsdag.Binnen deze mail is er de mogelijkheid tal van opties te kiezen om de levering van uw bestelling vlekkeloos te laten verlopen.Flexibel,gemakkelijk,tijdsbesparend..

- De levering gewoon naar het opgegeven adres brengen vermeld in uw bestelling. (u dient verder niets te doen)
- Niet thuis! - geen nood, je kan de dag en of adres van de levering zelf wijzigen. (eventueel volgende werkdag,buurman,kennis,familielid)
- Of ik kom van mijn werk,boodschappen en passeer een 'GLS-ParcelShop' waar ik mijn bestelling kan ophalen.
- Steeds visuele controle waar de bestelling zich bevindt dank zij het track en trace systeem.
                                                         TEVREDEN BESTEMMELINGEN - TEVREDEN AFZENDERS

Opgelet  Bestellingen zwaarder dan 40 kg.of langer dan 250 cm gebeuren met vrachtvervoer,hiervoor nemen we persoonlijk contact op voor de levering.Wij verkopen geen luchtkastelen ....maar droom wel....
Spijtig,verwacht bij ons geen gratis tv's,camera's,gratis reizen,potten of pannen bij uw bestelling maar droom wel van onze.....

- Eerlijke en scherpe prijzen die staan steeds buiten concurrentie. Wij hebben tevens geen personeelskosten, serreruimtes, stockeerplaatsen… dit komt uw geldbeugel alleen maar ten goede.
- Thuis geleverd zonder zorgen vanaf aankoop 100 €
- Deskundig en vooral correct advies....wij nemen nog even de tijd,het moet tenslotte plezierig blijven tuinieren!
- Droom van een tuin met gezonde tuinplanten.Wij kopen enkel verse aanvoer bij onze groothandel-leveranciers.
- Vanuit onze jarenlange ervaring kiezen wij voor u met een geoefend oog de mooiste & gezondste vers aangeleverde planten bij onze leveranciers!


UW TUIN WORDT DE MOOISTE !                                                    Algemene info :

Vorst en planten in ‘blote wortel’

De periode tussen half november en begin maart is de beste planttijd voor bomen of struiken met een blote of naakte wortel.

Blote wortel of wortelnaakte planten kan u best meteen aanplanten ofwel tijdelijk inkuilen.

Planten in blote wortel zijn bomen of struiken zonder potgrond (aarde) rond hun wortels.  Indien u de planten niet meteen kan aanplanten of inkuilen bewaart u deze best in een grote plastic zak.
Besproei vervolgens de wortels met water en sluit de zak goed af.
Bewaar de zak buiten of in een vorstvrije koele ruimte. U bevochtigt indien nodig iedere week de wortels opnieuw. U kan ze op deze manier enkele weken bewaren. Tijdens een strenge vorstperiode kan u beter niet aanplanten en even afwachten.
Voor de aanplant worden de wortels enig korte tijd in water onder gedompeld.

 

Maak een plantgat (2x breedte en hoogte van de wortelomvang), waar de plant in blote wortel in komt te staan.

 1. Stort enkele centimeters potgrond in het plantgat.
 2. Plaats de struik of boom in het plantgat en spreid de worteltakken horizontaal uit.Zorg dat er geen wortels boven het maaiveld uitkomen.
 3. Breng vervolgens de aangemaakte beplantingsgrond(50/50 tuingrond én potgrond) in de kuil. Vul de kuil aan en druk de grond stevig aan met de voet. Geef de plant vervolgens voldoende water.
 4. Geef bij droog weer tijdens het eerste groeiseizoen (van april tot en met juni) iedere week voldoende water.
 5. Bij het planten van bomen kan het nodig zijn om voor de stevigheid een boompaal te plaatsen.

 

Kan ik de planten zelf uitkiezen ter plaatse?

Neen. Aangezien wij geen tuincentrum of bloemenzaak runnen, is er geen mogelijkheid om je bestelde planten zelf uit te kiezen. Uiteraard is het mogelijk om specifieke wensen in de bestelling te omschrijven. Dat kan in het vak ‘opmerkingen’. Wij zullen in de mate van het mogelijke aan uw wensen voldoen.

 

Wanneer mag ik aanplanten?

Veel tuinplanten, vaste planten, struiken en bomen worden in pot, container of mot (wortelbol) gekweekt. Omdat hun hele wortelstelsel zich in die pot, container of wortelbol heeft gevormd, is de schade die de wortels bij het inplanten oplopen dan ook minimaal. 

De wortels slaan dan ook snel aan. In pot gekweekte planten kunnen het hele jaar door worden aangeplant,behalve bij streng vriesweer. Dit is een groot voordeel omdat de beperking van het plantseizoen tot voor- en najaar daarmee volledig wegvalt tegenover de ‘blote wortel’.

 

 1. Maak een voldoende groot plantgat (minimaal het dubbele van de potmaat) om het product in te plaatsen.
 2. Meng de potgrond in het plantgat.
 3. Verwijder de plastic pot of container. De mot (wortelbol) mag met de jute aangeplant worden.
 4. Van april tot en met oktober de kluit die uit de plastic pot komt eerst goed van water voorzien. Dat kan bijvoorbeeld door de kluit enige tijd in water onder te dompelen.
 5. Plaats de plant in de kuil,de bovenkant van de potkluit komt net iets onder het maaiveld.
 6. Vul het plantgat en druk de grond stevig aan met de voet,geef vervolgens voldoende water.
 7. Tijdens het eerste groeiseizoen van april tot en met juni voldoende water geven bij droog weer.
 8. Bij het planten van bomen kan het nodig zijn om een boompaal te plaatsen voor de stevigheid.

Hoeveel planten heb ik nodig per vierkante meter?

Meestal bevat iedere plant één plantlabel met de nodige informatie. Indien de minimale plantdichtheid wordt toegepast, zullen de vaste planten pas na enkele jaren de hen toebedeelde ruimte volledig opvullen. Zo zullen ze zich tot sterke planten kunnen ontwikkelen.

Nadelen zijn dat het plantvak een aantal jaren niet volledig begroeid is en dat onkruid vrij spel krijgt.
Voor grote plantvakken wordt aangeraden zeker bij volledig nieuwe aanplantingen de maximale plantdichtheid toe te passen. Zo bekomt u sneller resultaat en krijgt onkruid al van bij het begin nauwelijks kans. Hou rekening dat de meeste planten al snel tot het dubbele volume dan de potmaat groeien. Te veel planten per vierkante meter dan de maximale plantdichtheid toelaat heeft geen zin.

Ik zie graag planten, maar heb geen kennis.

U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan in de tuin om de producten in te planten, maar u kan er ook voor opteren om beroep te doen op onze diensten,wij hebben trouwens meer dan 20 jaar ervaring in de tuinaanleg.Tegen een vergoeding planten wij uw volledige bestelling (na betaling van de planten) in de tuin. De prijzen voor de aanplanting zijn inclusief levering van alle benodigde materialen.Als u van deze dienst gebruik wil maken kan u dit eenvoudig aangeven in de rubriek ‘opmerkingen’. Wij zorgen voor een aangepaste prijsofferte.

Webshop gemaakt met EasyWebshop